יקב פלך בבעלות קיבוץ פלך, קיבוץ צעיר שקם מחדש כקיבוץ שיזורי בו חברי הקיבוץ משתייכים לקבוצות שונות הפועלות כל אחת באופן פנימי ויחד, בין הקבוצות, מקדמים ערכים משותפים לחברה טובה יותר.
כקיבוץ וקהילה הם בוחנים כיצד לשלב בין חקלאות- חיבור לקרקע- למרחב החיים בגליל. הקמת היקב עבורם היא דרך ביטוי לחיבור בין אדם לאדמה בדרך המהנה ביותר.
איתי ביי, היינן אליו חברו להקמת היקב ומרכז המבקרים במבני הרפת ומכון החליבה הישנים, התאהב בעולם היין בשנת 2014 אז נחשף לעולם זה באוסטרליה, התנסה בעבודה והחליט שבזה יעסוק. עם חזרתו לארץ למד במסלול ללימודי כרם ויין בקצרין ועשה סטאז' בכרמי ויקבי בורגון בצרפת. כשחזר לארץ עבד ביקב גדול עד שהפך לחלק ממקימי יקב פלך כיינן ומנהל היקב.
חזון הבעלים הוא להביא אנשים לגליל, למקומות נסתרים ולחבר אנשים לגליל, לנוף ולעשייה של חיבור לאדמה ולסיפור המקום, הסיפור של פלך- קיבוץ צעיר שחושב מחדש את התפיסה הקיבוצית במובנים של חיי שיתוף וחיי חקלאות בעולם המודרני וההבנה שציונות וחלוציות לאו דווקא מונעים מסבל וקושי, להיפך, ניתן להנות מהדרך.
בפלך חיות כ- 60 משפחות שבונות עצמן בצורה ייחודית כקהילה.
מרכז המבקרים של היקב צופה לאחד מהנופים היפים בארץ. מהר הכרמל ומפרץ חיפה על לראש הנקרה וחניתה.
מהיקב ניתן לרדת במסלול הליכה או סינגל אופניים לכיוון מערות היונים שבשמורת הר גמל כאשר לאורך רוב המסלול הוא מול הנוף המשגע.
היקב פתוח בימי הפסיטבל –
ביום שבת ה31.5 נפגש החל מ-11 למבחר סדנאות בתחומים שונים. כדרות, זגגות, יצירה באדמה והידורפוניקה. מעבר לסדנאות יערכו סיורים הן ביקב (כולל בחדר החביות) והן בחממות ההידרופוניות הצמודות. הסיורים יכללו הסברים על תהליכי היצור והגידול.
לאורך כל הפסטיבל החל מחמישי בערב ועד וכולל לחג השבועות מרכז המבקרים יהיה פתוח ויציע מגשי גבינות ויין כמובן. הכל כאמור מול הנוף המשגע של מישור החוף הצפוני.
10:00-19:00
קיבוץ פלך